Import fra nettbank er en funksjon som hjelper deg med regnskapsføringen. Den foreslår hvordan linjer skal regnskapsføres og henter matchende bilag fra innboksen. Du kan få kontoutskrifter fra DNB bedriftsnettbank importert automatisk inn i Fiken. Bestill dette på Foretak -> Abonnement/Moduler

1. Opprett avtale i Fiken

Velg "Bestill automatisk import fra DNB for 49 kr/mnd"

Legg inn de bankkontoene du ønsker å motta filer fra. Trykk deretter på den blå knappen "Inngå avtale hos DNB". Denne knappen vil ta deg videre til det siste steget for å få på plass avtalen.

2. Fullføre avtalen i DNB nettbank

Trykk på "Inngå avtale hos DNB" og du hopper automatisk inn i nettbanken. Du kan benytte deg av linken under for å komme deg inn på DNB sin side: https://www.dnb.no/bedrift/konto-kort-og-betaling/betaling/logginn-regnskap-client.html?erp=Fiken&kontoinfoval=true. Velg "Bekreft":

Du vil da få en bekreftelse:

Hvis du går til Annet -> Import fra nettbank i Fiken kan du se en status på bestillingen:

Du skal få en bekreftelse på e-post fra DNB om at bestillingen er mottatt, senest i løpet av en dag. Deretter kan det ta inntil tre virkedager før du mottar en e-post med avtalebekreftelse fra Fiken om at alt er satt opp. Når du har mottatt e-posten kan det ta inntil fem virkedager før du starter å motta filer inne i Fiken.

Får du ikke opp en grønn hake under "mottar filer" iløpet av tre virkedager og du har hatt aktivitet på bankkonto, må du kontakte DNB for en avklaring (Fiken support har ikke mulighet eller tilgang til å undersøke dette).

3. Når avtalen er fullført

Filene som er mottatt og samlet til ukentlig overføring finnes igjen under Annet -> Import fra nettbank. Trykk på "Aktiv - gå hit for å fullføre" for å starte registreringen.

Hvordan det gjøres er nærmere beskrevet i følgende hjelpeartikkel: Import fra nettbank.