Import fra nettbank er en funksjon som hjelper deg med regnskapsføringen. Den foreslår hvordan linjer skal regnskapsføres og henter matchende bilag fra innboksen. Du kan få kontoutskrifter fra DNB bedriftsnettbank importert automatisk inn i Fiken. Bestill dette på Foretak -> Abonnement/Moduler:

Oppgi Bruker ID som du har i bedriftsnettbanken til DNB, og trykk "Inngå avtale om integrasjon med DNB for 49 kr/mnd":

Du blir nå videresendt til DNB og der du må klikke på "Gå videre":

Logg deg inn i nettbanken ved å klikke på ønsket metode og klikk "Neste":

Velg "Fiken" og hvilket foretak du ønsker integrasjon mot og klikk "Neste":

Huk av her hvis du ønsker at kontoutskrifter automatisk skal sendes fra DNB til Fiken og klikk "Neste":

Huk av her hvis du ønsker Utbetaling i DNBs nettbank og klikk "Neste":

Legg inn kontaktinformasjonen din og klikk "Neste":

Trykk "Bekreft" for å fullføre bestillingen:

Du vil da få en bekreftelse:

Hvis du går til Annet -> Import fra nettbank i Fiken kan du se en status på bestillingen:

Du skal få en bekreftelse på e-post fra DNB om at bestillingen er mottatt, senest i løpet av en dag. Deretter kan det ta inntil tre virkedager før du mottar en e-post med avtalebekreftelse fra Fiken om at alt er satt opp. Når du har mottatt e-posten kan det ta inntil fem virkedager før du starter å motta filer inne i Fiken.

Får du ikke opp en grønn hake under "mottar filer" iløpet av tre virkedager og du har hatt aktivitet på bankkonto, må du kontakte DNB for en avklaring (Fiken support har ikke mulighet eller tilgang til å undersøke dette).

Filene som er mottatt og samlet til ukentlig overføring finnes igjen under Annet -> Import fra nettbank. Trykk på "Aktiv - gå hit for å fullføre" for å starte registreringen.