I mange tilfeller kan det være aktuelt å sende ut et tilbud til potensielle kunder slik at de har muligheten til å ta en vurdering på hva du kan tilby og til hvilken pris. Hvis kunde aksepterer tilbudet, kan du enkelt opprette en faktura ut i fra dette.


Ved å trykke Salg -> Nytt tilbud kommer du inn i vinduet for tilbud.  

Nytt tilbud hos Fiken er i likhet med faktura delt opp i 4 deler.

  • Innstillinger. Tilbud er forhåndsdefinert under Type. Man kan endre dette til faktura men husk at det da vil bli regnskapsført som et salg. 
  • Kundevalg. Legg inn hvem du vil sende tilbud til. Du kan søke direkte hos Brønnøysund. Husk å legge inn e-postmottaker første gang du legger inn en ny kunde. 
  • Beskrivelse. Velg produkt fra listen, eller legg inn nytt produkt som vist her. Du kan så endre pris, antall eller rabatt på de enkelte linjene. Fiken fikser mva. for deg automatisk når du har lagt inn dette på produktet.
  • Forhåndsvisning og opprettelse av tilbud. Se gjerne en forhåndsvisning, der du se hvordan tilbudet ser ut for kunden din og kan velge mal og legge til din logo. Når alt er klart klikker du på Opprett tilbud.  

Etter at du har trykket på Opprett tilbud vil du få opp et vindu for utsending av tilbudet. Vanligvis vil de fleste feltene være ferdig utfylt dersom kunden allerede ligger i ditt kunderegister. Du kan uansett legge til eller fjerne opplysninger etter behov. Når alle feltene har nødvendig informasjon kan du trykke på Send epost. Tilbudet vil da bli sendt pr e-post til kunden.

Når kunde klikker på linken i e-posten, vil et slikt bilde vises:

For å se hva som er status på tilbudene du har sendt ut, kan du gå til Salg -> Faktura/salgsoversikt og klikke på fanen "Tilbud". Du kan filtrere på om du vil vise kun åpne tilbud og/eller kun tilbud som ikke er aksepterte:

Hvis kunden aksepterer tilbudet, kan du klikke deg inn på det og trykke Opprett faktura. Fiken vil da opprette en faktura basert på de opplysninger som foreligger i tilbudet og regnskapsføre dette som et salg. Før fakturaen blir opprettet er det også mulig å gjøre endringer.