Du kan bruke Fiken til å regnskapsføre salgene som skjer i en nettbutikk. Det er da viktig å huske på at det som regel er flere ting som må legges inn i Fiken:

  1. De konkrete salgene du gjør gjennom nettbutikken
  2. Betalingen for hvert enkelt salg
  3. Oppgjør, i tilfeller der du får en samlet sum fra en betalingsløsning til din bankkonto

Det finnes egne integrasjoner/koblinger som regnskapsfører ordre/salg fra nettbutikk automatisk i Fiken. Disse kan du lese mer om her:

Det kan hende det finnes andre tilbydere som leverer integrasjon mellom akkurat din nettbutikk og Fiken. Hvis ikke må du registrere salgene manuelt i Fiken.

Manuell registrering av nettbutikk-salg i Fiken

Det er viktig at salgene føres på riktig kunde. Hvis du ikke allerede har opprettet kunden, opprett denne under Oversikt -> Kunder, og "Opprett ny kunde".:

Når du så skal registrere salget som har skjedd i nettbutikken din, gjør du det på menyvalget Salg -> Registrer annet salg. Velg riktig kunde, og velg en passende beskrivelse av salget under "Tekst", samt hvilken inntektskonto salget skal føres mot. Dette kan du lese mer om i hjelpeartikkelen Riktig inntektskonto, men for nettbutikker pleier dette ofte å være konto "3000 Salgsinntekt handelsvarer, avgiftspliktig, høy sats":

Som bilag kan du legge ved pdf av ordre/salg/faktura fra nettbutikken.

Oppgjør/betaling

Når kunden har betalt for produktet du har solgt, må dette også registreres i Fiken. Betaling av produkter som selges i en nettbutikk skjer gjerne i form av en egen betalingsløsning. Les mer om de ulike variantene her:

Mer informasjon

  • Gebyr: En forklaring av de forskjellige måtene å registrere gebyr på i forbindelse med ulike betalingsløsninger.
  • iZettle: Hvordan du kan integrere Fiken med iZettle.
  • Kasseoppgjør / kassedagbok / dagsoppgjør: Hvordan du registrerer dagsoppgjør/kasseoppgjør med Fiken.