Du kan bruke Fiken til å regnskapsføre salgene som skjer i en nettbutikk. Det er da viktig å huske på at det som regel er flere ting som må legges inn i Fiken:

1. De konkrete salgene du gjør gjennom nettbutikken
  2. Betalingen for hvert enkelt salg
  3. Oppgjør, i tilfeller der du får en samlet sum fra en betalingsløsning til din bankkonto

Vi har laget egne løsninger som regnskapsfører salgene automatisk i Fiken, som du kan lese mer om her:

Hvis du ikke bruker en av disse nettbutikk-løsningene, må du registrere salgene manuelt i Fiken.

Manuell registrering av nettbutikk-salg i Fiken

Hvis du selger gjennom en nettbutikk, har du vanligvis mange kunder. Det er derfor ikke vanlig å opprette hver enkelt kunde i Fiken, men heller opprette én kunde som representerer nettbutikken. Denne kunden kan du opprette under Oversikt -> Kunder, og "Opprett ny kunde". Du trenger ikke fylle ut noe annet enn "Navn" og trykke "Opprett ny kontakt":

Når du så skal registrere salget som har skjedd i nettbutikken din, gjør du det på menyvalget Salg -> Registrer annet salg. Velg kunden du opprettet i forrige steg, og velg en passende beskrivelse av salget under "Tekst", samt hvilken inntektskonto salget skal føres mot. Dette kan du lese mer om i hjelpeartikkelen Riktig inntektskonto, men for nettbutikker pleier dette ofte å være konto "3000 Salgsinntekt handelsvarer, avgiftspliktig, høy sats":

Du trenger ikke laste opp noe bilag her, da salget er dokumentert i nettbutikken din, men det kan være lurt å legge inn ordre ID fra nettbutikken din "Tekst"-feltet, slik at du enkelt kan finne salget i nettbutikken.

Oppgjør/betaling

Når kunden har betalt for produktet du har solgt, må dette også registreres i Fiken. Betaling av produkter som selges i en nettbutikk skjer gjerne i form av en egen betalingsløsning. Les mer om de ulike variantene her:

Mer informasjon

• Gebyr: En forklaring av de forskjellige måtene å registrere gebyr på i forbindelse med ulike betalingsløsninger.
  • iZettle: Hvordan du kan integrere Fiken med iZettle.
  • Kasseoppgjør / kassedagbok / dagsoppgjør: Hvordan du registrerer dagsoppgjør/kasseoppgjør med Fiken.