Fiken har integrasjon mot Sparebanken Vest (SPV) slik at du kan få filer fra banken importert automatisk inn i Fiken.

Funksjonalitet

Integrasjonen med SPV er toveis - dvs at informasjonen overføres fra bank til regnskap og tilbake.

• Kontobevegelser fra bank til regnskap
  • Nøkkeltall fra regnskap til bank
  • Frister og oppgaver fra regnskap til bank

Kontobevegelser

Med integrasjonen overføres alle bevegelser i banken til Fiken. Fiken vil så tolke disse og komme med forslag til regnskapsføring. En innbetaling vil automatisk matches mot utsendt faktura, mens et kjøp der det står Elkjøp i banken vil foreslår som et kjøp fra Elkjøp med kostnadskonto datautstyr. Ta gjerne en titt på denne filmen som viser import fra nettbank, men merk at med SPV går denne overføringen automatisk.

Nøkkeltall

Med integrasjonen vil viktige tall fra regnskapet vises rett i nettbanken - som inntekter, resultat, utestående fakturaer og skyldig moms. Disse tallene er også linker slik at du kan klikke på de og komme rett til relevant sted i regnskapet for å se flere detaljer.

Gjennom å trykke på knappen Solgt noe/Kjøpt kan du også komme rett til skjermbilder i Fiken for å registrere hhv et kjøp/sende en faktura.

Frister/oppgaver

På samme måte som nøkkeltall vises også frister/oppgaver rett i banken. Du vil her typisk se frist for mva-melding eller årsregnskap, samt kunne trykke direkte på disse for å okmme rett til riktig skjermbilde i Fiken for å levere disse.

Oppsett

Denne integrasjonen aktiveres og bestilles direkte fra Sparebanken Vest. Merk at du må ha nettbank for bedrifter og ikke private - ta kontakt med Sparebanken Vest dersom du har privatnettbank så vil de hjelpe deg med oppgradering - det er ingen ekstra kost forbundet med dette.

Etter at du har logget deg inn i banken vil du se informasjon om Fiken.

Her klikker du deg videre og kommer inn i en veiviser for oppsett av integrasjonen.

Logg deg deretter på Fiken (opprett en bruker dersom du ikke har det). Etter pålogging får du spørsmål om å overføre data mellom systemene. Merk at dersom foretaket ikke er opprettet i Fiken (du er ny bruker) vil du få et litt annet bilde med spørsmål om å opprette foretaket først.

Integrasjonen er nå satt opp. Merk at det kan ta noen dager før du ser kontobevegelser i Fiken under Annet -> Import fra nettbank. Merk også at bevegelser ikke overføres tilbake i tid, men kun fra tidspunktet du gjorde bestillingen.