En av de enkleste måtene å få kvitteringer inn i Fiken på, er via vår gratis app "Fiken bilag". Ta bilde av kvitteringen og send den rett til Innboks i Fiken, eller regnskapsfør den der og da direkte i appen. Dermed trenger du ikke lenger å ta vare på papirkvitteringen. Du laster ned appen her:

Android-app

IOS for iPhone/iPad

1. Ta bilde av kvitteringen

Ta bilde av kvitteringen du ønsker å laste opp (for å ta bilde av flere bilag for samme kjøp, hold "ta bilde"-knappen inne):

Fiken prøver å gjenkjenne informasjon om leverandør, kjøpsdato og sum i kvitteringen (dersom forslagene er feil, kan du fjerne de ved å trykke på de røde kryssene):

Legg eventuelt til en beskrivelse:

Du kan nå enten trykke "Send til innboks" for å sende kvitteringen til Innboks i Fiken, slik at du kan regnskapsføre den senere. Eller du kan trykke "Registrer kjøp" for å regnskapsføre kjøpet direkte i appen.

2. Regnskapsfør kjøpet

I app

Hvis du har klikket på "Registrer kjøp" i appen, vil du komme til et bilde der du kan legge inn informasjon om dato, beskrivelse, kostnadskonto, beløp og eventuelt hvem utgiften er betalt av. Fiken vil prøve å gjette en del av informasjonen ut i fra kvitteringen, men du bør selv se gjennom og eventuelt endre så du er sikker på at all informasjon blir registrert riktig:

Klikk "Registrer kjøp", så er kvitteringen ferdig regnskapsført, og du trenger ikke lenger å ta vare på papirkvitteringen.

I Fiken

Hvis du har lastet opp kvitteringen til Fiken, kan du logge deg på og gå til Innboks for å finne den igjen. Klikk på den blå knappen "Nytt kjøp" for å registrere kjøpet i regnskapet ditt:

Fiken leser da dato, sum og leverandør automatisk og du kan enkelt registrere kjøpet ferdig i Fiken: