Hvis foretaket ditt er mva-pliktig skal du sende inn mva-meldinger månedlig, annenhver måned eller årlig. Vi har laget en film som forklarer dette her, og litt lenger ned i artikkelen har vi litt mer detaljer om hvordan du gjør dette.

Hvis du har angitt at foretaket ditt er mva-pliktig i Fiken (som forklart i hjelpeartikkelen Mva - registrert), så vil mva automatisk foreslås på kjøp og salg du legger inn. Når du har lagt inn alle kjøp og salg for en periode, kan du gå på menyvalget Oversikt->MVA og se en oppsummering av mva-grunnlaget for denne perioden. Her kan du se en forklaring på hvordan du oppretter og sender inn mva-meldingen, eller Herfra kan du trykke "Opprett skattemelding":

Mva-meldingen blir da opprettet, og kan sendes inn til Altinn:

Når du senere får tilbakemelding fra Skatteetaten om hva du skylder eller har til gode i mva, registrerer du inn- eller utbetalingen i Fiken i steg 3.

Hvis du skylder Skatteetaten penger må du også huske på å gjøre selve utbetalingen i nettbanken din.

Kvittering for innsendingen og betalingsinfo finner du under overskriften "Altinn" til høyre for selve oppgaven når den er sendt inn: