Noen ganger er det nyttig å sende inn en A-melding fra Fiken uten faktisk lønn. Dette gjelder spesielt i tre tilfeller.

1. Det har ikke blitt betalt ut lønn i en måned og du må derfor sende en tom a-melding.
  2. Du har gjort en endring på en ansatt og vil rapportere dette inn selv om du ikke har noen ny lønn å rapportere.
  3. Du har en feilmelding som vises i Fiken og har gjort endringer utenfor Fiken (feks direkte på Altinn eller i ett annet system)
    Du må da sende en tom a-melding for hver av månedene du har en feilmelding for.

Gå på Lønn->Lønnsutbetaling og velg Ny lønnsutbetaling.

Huk da vekk eventuelle faste lønnslinjer og utlegg.

image

Kontroller så at beløpet er null på den eller de ansatte som det gjelder og send så a-meldingen til Altinn på vanlig måte. Dersom en av de ansatte skal ha lønn legger du inn lønn på denne personen, men lar den andre ansatte stå uten lønnslinje.

image