For å opprette en lønnsutbetaling følger du veiviseren i Fikens lønnsmodul. Da blir alt innrapportert og regnskapsført korrekt.

Steg 0 av 5 Opprett ny lønnsutbetaling

Klikk på Lønn->Lønnsutbetaling og velg "Ny lønnsutbetaling". Du kan da endre på forutsetningene for lønnsutbetalingen. Husk at dato for lønning skal være den datoen du faktisk betaler ut lønn:

Steg 1 av 5 Send a-melding til Altinn

Kontroller at de faste lønnslinjene dine er slik du ønsker og legg eventuelt til nye lønnslinjer ved behov.

Klikk på "Opprett og send A-melding til Altinn":

Steg 2 av 5: Bekreftelse fra Altinn

Følg stegene for oppkobling mot Altinn. Fiken gir deg bekreftelse på at innsendingen var vellykket til høyre i vinduet.

Steg 3 av 5: Opprett lønnslipper

Klikk på "Opprett lønnslipper og regnskapsfør lønn":

Dersom du ønsker det kan du etterpå sende lønnslippene på e-post til de ansatte:

Steg 4 av 5 Registrere betaling til ansatte og skatt

Klikk på "Registrer utbetalinger" og se det du trenger for å utføre betalingen i banken din:

Steg 5 av 5: Bekreftelse

Lønnen er nå ferdig innrapportert og regnskapsført.

Mer informasjon

Du kan sjekke informasjonen for betaling av skatt og aga under Lønn->Betaling av skatt og aga.

Les mer her om andre forhold rundt lønnsmodulen: