Merk: To-faktor-autentisering er foreløpig ikke tilgjengelig for alle - ta kontakt med kontakt@fiken.no hvis du ønsker å få tilgang i test-perioden.

To-faktor-autentisering bidrar til å sikre din Fiken konto og innebærer at du i tillegg til passord må angi en engangskode fra app hver gang du logger inn i Fiken. Dette betyr at selv om noe skulle få tak i passordet ditt, så vil de ikke kunne logge inn i Fiken som deg uten å også ha mobiltelefonen din.

Fiken har valgt Google Authenticator som anbefalt app for å generere engangskoder, men det finnes også andre apper som kan brukes for andre plattformer.

Innlogging med to-faktor-autentisering er valgfritt og bør bare aktiveres hvis du forstår hva det innebærer og er sikker på at du klarer å bruke det.

Oppsett av to-faktor-autentisering

Hvis du benytter Google Login for å logge inn i Fiken i dag, altså du klikker "Logg inn med Google" for å logge inn i Fiken, anbefales det at du heller beskytter din Google-konto med to-faktor-autentisering, link til dette finner du under Mer informasjon nederst i denne artikkelen.

Før du kan aktivere to-faktor-autentisering må du ha et mobiltelefonnummer på brukeren din, dette setter du i Brukerinnstillinger → Detaljer.

Valget for oppsett av to-faktor-autentisering finner du ved å trykke Rediger konto og deretter Sikker innlogging. Deretter trykker du Sett opp sikker innlogging for min konto.

Trinn 1 - bekreft endring i sikkerhetsinnstillinger med passord

Før du kan gjøre endringer på profilen din må du bekrefte det med passordet ditt. Tast inn ditt vanlige Fiken-passord og trykk Verifiser.

Trinn 2 - Last ned app til din mobiltelefon

Fiken anbefaler Google Authenticator - denne appen kan holde orden på to-faktor-kodene dine for flere nettsider og er brukervennlig og populær. Når du har lastet ned appen trykker du Jeg har lastet ned appen.

Trinn 3 - Koble mobiltelefonen og Fiken sammen

For at Google Authenticator-appen skal kunne gi deg engangskoder for innlogging til Fiken må de først bli enige om en hemmelighet. Denne hemmeligheten er bakt inn i en strekkode som du kan ta bilde av med appen.

I Google Authenticator-appen trykker du på pluss-symbolet, da får du valget Skann strekkoden. Hold mobiltelefonens kamera opp mot strekkoden på skjermen og trykk Jeg har scannet strekkoden når appen har klart å gjenkjenne strekkoden.

Trinn 4 - Bekreft at appen og Fiken kan brukes sammen

For å sikre at du har fått scannet strekkoden korrekt må du taste inn en engangskode fra appen din. Tast inn den sekssifrede koden fra appen og trykk verifiser.

Trinn 5 - Nødkoder på SMS

Skulle du ha problemer med Google Authenticator kan du logge inn med nødkoder tilsendt på SMS. Sjekk at nummeret vi vil sende SMS til er korrekt nummer og trykk Neste for å få tilsendt en SMS-kode.

Trinn 6 - Bekreft at du kan motta nødkoder på SMS

Tast inn den seks-sifrede engangskoden du har mottatt på SMS og trykk Verifiser. Hvis du ikke har mottatt noen kode etter noen minutter bør du avbryte oppsette og kontakte Fiken.

Trinn 7 - Aktiver to-faktor-autentisering ved å trykke Bekreft

Når alle trinn er gjennomført gjenstår det bare å trykke Bekreft!

Innlogging med to-faktor-autentisering

Innlogging med to-faktor-autentisering foregår i to steg. Tast først brukernavn og passord på vanlig måte.

Finn frem mobiltelefonen og tast inn engangskoden som vises på telefonen, seks siffer.