En av Fikens nøkkelfunksjoner er "Import fra nettbank". Med denne kan du enkelt føre kjøp/salg med utgangspunkt i det som faktisk har skjedd på bankkontoen. Denne artikkelen er her for å hjelpe deg dersom man ikke finner riktig fil i nettbanken.

Siden vi ikke kjenner alle banker brukergrensesnitt er dette en samling av de vi kjenner. Om du har input send oss gjerne tilbakemelding på kontakt@fiken.no

DNB

Privat:

Vi har foreløpig ingen demonstrasjon av DNB nettbank for private, men når du står på forsiden kan du trykke på kontoen du ønsker å importere fra. Klikk så på kontoutskrift-fanen, velg måned og trykk på "Lagre fil" eller "Eksporter excel" øverst i listen.

Bedrift:

Vi har en hjelpeartikkel på manuell uthenting i DNB Bedriftsnettbank her

Sparebank 1

For import fra Sparebank1 logger du deg først inn som vanlig i nettbanken slik at du kommer til oversiktsbildet. Da klikker du på den aktuelle bankkontoen du vil foreta en import fra.

image

Så klikker du på excel-ikonet helt til høyre i neste skjermbilde. Det lastes da ned en fil som du kan laste opp igjen i Fiken.

image

Handelsbanken

Fra Handelsbanken trenger du en kontoutskrift i excel-fil. Vi har dessverre ikke en detaljert visning på hvordan du laster ned kontoutskrift fra Handelsbanken, men du kan ta kontakt med banken dersom du er usikker.

Sparebanken Sør

Alternativ 1:

Trykk på kontoen du ønsker å hente. Deretter velg "Siste bevegelser". På venstre side er det en meny hvor du kan velge perioden du ønsker. Deretter kan du trykker på "Eksporter som EXCEL"/"Eksporter som CSV"

Alternativ 2:

Trykk på Meny deretter Transaksjonsarkiv. Velg dato fra/til deretter trykk på Søk. På toppen trykk på "Kopier til Regneark" eller "Kopier til tekstfil"

Sparebanken Vest

For å finne riktig fil i Sparebanken Vest, kan du gjøre som følger:

1. Klikk på "Mine kontoer"
2. Klikk på "Søk i transaksjoner"
3. Velg hvilken bankkonto du ønsker å ha kontoutskriften fra
4. La det stå "alle" under "Type transaksjoner".
5. Velg perioden du ønsker å eksportere kontoutskrift fra.
6. Klikk "Søk"
7. Klikk ""Kopier til regneark". Da vil en fil laste seg ned til din PC, som du kan laste opp i Fiken under "annet" --> "import fra nettbank".

Landkredittbank

For å finne riktig fil i Landkreditt Bank kan du gjøre som følger:
- Logg deg inn i din nettbank og klikk på "Meny" øverst, velg deretter "siste bevegelser"
1. Velg riktig bankkonto.
2+3. Velg perioden du ønsker å eksportere kontoutskrift fra.
4. Klikk "Eksporter som EXCEL. Da vil en fil laste seg ned til din PC, som du kan laste opp i Fiken under "Annet" --> "Import fra nettbank".

Andre

Import fra nettbank støtter ikke utskrifter fra Paypal, Stripe eller andre leverandører av betalingsløsninger, kun norske nettbanker

Relevante linker kan være Paypal og Betalingsløsninger og gebyrer