En av Fikens nøkkelfunksjoner er "Import fra nettbank". Med denne kan du enkelt føre kjøp/salg med utgangspunkt i det som faktisk har skjedd på bankkontoen. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du manuelt henter ut kontoutskrift fra din bank. Det er også mulig å bestille automatisk import av kontoutskrifter i Fiken hvis du bruker DNB bedriftsnettbank, Sparebanken Vest eller Sparebank-1.

DNB

Privat:

Når du står på forsiden kan du trykke på kontoen du ønsker å importere fra. Klikk så på kontoutskrift-fanen, velg måned og trykk på "Lagre fil" eller "Eksporter excel" øverst i listen.

Bedrift:

For å hente kontoutskriften fra DNB må du først logge inn i nettbanken. Deretter velger du Konto ->  Kontooversikt fra menyen:

Velg den kontoen du skal hente en utskrift fra (rød firkant):

image

Etter dette kan du velge intervall i nedtrekksmenyen (1), klikk på "Vis oversikt" (2) og last deretter ned filene (3).

image

I Fiken, gå til Annet -> Import fra nettbank og trykk på "Last opp" (eller "Hent fil fra innboks" hvis du har lastet filen opp til Innboks) og velg filen du eksporterte under Steg 1, deretter hvilken bankkonto dette gjelder:

Trykk på "Registrer kontoutskrift". Fiken vil nå analysere dataene og komme med forslag til regnskapsføring i neste steg. Du kan leser mer om dette her: Import fra nettbank.

Sparebank 1

For import fra Sparebank1 logger du deg først inn som vanlig i nettbanken slik at du kommer til oversiktsbildet. Da klikker du på den aktuelle bankkontoen du vil foreta en import fra.

image

Så klikker du på excel-ikonet helt til høyre i neste skjermbilde. Det lastes da ned en fil som du kan laste opp igjen i Fiken.

image

Handelsbanken

Fra Handelsbanken trenger du en kontoutskrift i excel-fil. Vi har dessverre ikke en detaljert visning på hvordan du laster ned kontoutskrift fra Handelsbanken, men du kan ta kontakt med banken dersom du er usikker.

Sparebanken Sør

Alternativ 1:

Trykk på kontoen du ønsker å hente. Deretter velg "Siste bevegelser". På venstre side er det en meny hvor du kan velge perioden du ønsker. Deretter kan du trykker på "Eksporter som EXCEL"/"Eksporter som CSV"

Alternativ 2:

Trykk på Meny deretter Transaksjonsarkiv. Velg dato fra/til deretter trykk på Søk. På toppen trykk på "Kopier til Regneark" eller "Kopier til tekstfil"

Sparebanken Vest

For å finne riktig fil i Sparebanken Vest, kan du gjøre som følger:
1. Klikk på "Mine kontoer"
2. Klikk på "Søk i transaksjoner"
3. Velg hvilken bankkonto du ønsker å ha kontoutskriften fra
4. La det stå "alle" under "Type transaksjoner".
5. Velg perioden du ønsker å eksportere kontoutskrift fra.
6. Klikk "Søk"
7. Klikk ""Kopier til regneark". Da vil en fil laste seg ned til din PC, som du kan laste opp i Fiken under "annet" --> "import fra nettbank".

Landkredittbank

For å finne riktig fil i Landkreditt Bank kan du gjøre som følger:
- Logg deg inn i din nettbank og klikk på "Meny" øverst, velg deretter "siste bevegelser"
1. Velg riktig bankkonto.
2+3. Velg perioden du ønsker å eksportere kontoutskrift fra.
4. Klikk "Eksporter som EXCEL. Da vil en fil laste seg ned til din PC, som du kan laste opp i Fiken under "Annet" --> "Import fra nettbank".

Vanlige spørsmål

Jeg får en feilmelding ved opplasting av fil, hva gjør jeg?

Dersom du får beskjed om at det er en feil med analysen kan dette skyldes at du har åpnet programmet på maskinen din før du har lastet den opp i Fiken. Det er viktig at du laster filen direkte fra nettbanken til maskinen din og direkte inn i Fiken uten at du åpner filen først.

Kan jeg gjøre dette hvis jeg har en annen bank?

Vi har støtte for manuell import for over 50 norske banker, ta kontakt med banken din hvis du har problemer med å finne rett fil.

Hva hvis jeg har Paypal, Stripe el.?

Import fra nettbank støtter ikke utskrifter fra Paypal, Stripe eller andre leverandører av betalingsløsninger, kun norske nettbanker. Les gjerne mer her: Paypal, Stripe og Betalingsløsninger og gebyrer.