Du kan bruke Vipps i ditt foretak for å ta imot betaling på en kjapp og enkel måte. Vær imidlertid klar over er at Vipps privat/bedrift kun er en måte å registrere innbetalingen på, ikke selve salget. 

Vipps privat

Hvis du har solgt noe og tatt betalt gjennom din private Vipps, kan du bokføre og lage kvittering til kunden gjennom Salg -> Ny faktura. Velg "Kontantfaktura" under Type, og legg inn en beskjed i kommentarfeltet om betaling via Vipps. 

Vipps bedrift

Innbetaling enkeltfaktura 

Ved betaling av faktura med Vipps bedrift legger du inn Vipps-nummeret til bedriften i kommentarfelter på fakturaen. Ved å bruke vanlig faktura (ikke kontantfaktura) kan du enkelt registrere innbetalingen med gebyr. 

Gjennom kassasystem

Har du et kassasystem utenom hvor Vipps-betalinger blir registrert, kan du opprette en egen bankkonto som heter Vipps og registrere som under: 

Når pengene kommer inn på bankkontoen din kan du registrere det slik:

Her kan du gjerne legge ved salgsrapporten som kommer tilsendt på e-post (eventuelt hente den ut fra "min side" hos Vipps). 

Les gjerne mer informasjon her om hvordan føre Kasseoppgjør / kassedagbok / dagsoppgjør.

Kun registrert innbetalingen gjennom Vipps bedrift

Har du kun registrert innbetalingen gjennom Vipps og er usikker på om dette er godt nok, må du ta kontakte med Skatteetaten på tlf: 800 80 000. Når du har fått svar fra Skatteetaten kan du gjerne sende oss en epost til kontakt@fiken.no hvis du ønsker at vi skal forsøke å hjelpe deg videre.
Dette skriver Vipps selv på sine nettsider: 

Vipps-rapporten du får tilsendt er tilstrekkelig dokumentasjon for selve betalingstransaksjonen, men bedrifter som er bokføringspliktige må selv sørge for å registrere og dokumentere sitt salg etter gjeldende regler, herunder bokføringsregelverket. Vipps erstatter ikke bedriftens kasseapparat. En betaling med Vipps skal behandles som et kontantsalg i bedriftens kasseapparat eller annet system for dokumentasjon av kontantsalg.

VippsGO

Her kan du hente ut rapporter som du kan føre på samme måte som en kassadagbok. Se egen hjelpeartikkel: Kasseoppgjør / kassedagbok / dagsoppgjør.

Mer informasjon