Ved tilkobling til Altinn må du opprette et personlig passord og en ID. Hvis du får feilmelding om at datasysteminnstillingene er feil, viser denne artikkelen deg hvordan du setter opp dette.

1. Gå til Altinn.no og logg inn. Når du har logget inn skal du velge hvilken aktør du vil fortsette som. Her er det viktig at du velger deg som person, og ikke selskapet ditt.
  2. I menyvalget i toppen klikker du på «Profil». Du ser nå at profil-informasjonen som kommer opp gjelder deg personlig, og ikke selskapet ditt. Velg «Avanserte innstillinger».
  3. Scroll ned til «Registrer datasystem». Her skal du opprette passordet som du kun bruker én gang i Fiken når du setter opp tilkoblingen til Altinn, det er viktig at du sletter en eventuell ID som allerede ligger inne i listen under slik at du kun har én ID når du legger informasjonen inn i Fiken.
    1. Legg inn en kort beskrivelse, for eksempel «Fiken».
    2. Under «Type datasystem» scroller du deg nedover og velger Fiken.no (NB! Altinn har rapportert at denne menyen ikke alltid fungerer i nettleseren Safari eller på mobile enheter som telefon og nettbrett. Prøv i så fall på pc/mac eller i en annen nettleser).
    3. Lag et passord, det kan være hva som helst. Dette passordet bruker du når du skal opprette tilkoblingen til Altinn.
    4. Trykk «Legg til» og se at Fiken dukker opp på en linje nederst med en egen «ID» og «Beskrivelse». Sammen med tilkoblingspassordet skal du bruke denne «ID»-en i Fiken når du oppretter tilkoblingen til Altinn.
    5. OBS! Du skal bare ha én slik linje med Fiken-datasystem. Dersom du har flere linjer med Fiken-datasystem, eller du har glemt tilkoblingspassordet, sletter du alle disse ved å trykke på den røde «x»-en. Deretter lager du en ny linje. Dette får ingen konsekvenser for hva du har gjort tidligere, og det har ingenting å si for Fiken om du har brukt en annen tilkobling tidligere.
    6. Valgene under «Forhåndsvalgt aktør» har ingenting å si for tilkoblingen til Fiken. Huk av de du ønsker eller hopp videre til neste steg.
    7. Klikk på «Lagre» og du er ferdig med oppsettet i Altinn, du skal nå legge denne informasjonen inn i Fiken slik at koblingen fungerer:

Ofte stilte spørsmål

Jeg får ikke opprettet tilkoblingen til Altinn fra Fiken

Pass på at:

• Alle innstillingene du gjorde i Altinn er lagret.
  • At du kun har én ID lagret i Altinn slik at det ikke er tvil om hvilken du skal bruke i Fiken.

Jeg har blitt stengt ute på grunn av feil passord for mange ganger.

Du må vente en time før du forsøker igjen dersom du har blitt stengt ute, i mellomtiden kan du forsøke å sette opp ID i Altinn på nytt så alt er klart.

Jeg trenger hjelp!

For å se en video som viser alle stegene i prosessen, klikk her.

Hvis det fremdeles er noe du ikke får til, send en e-post til kontakt@fiken.no med:

• Beskrivelse av hvilket punkt over du stopper opp på.
  • Skjermbilde av feilmeldingen du får.
  • Skjermbilde av hvordan du har satt opp alle punktene i artikkelen her.