Hvis du bruker SpareBank-1 bedriftsbank kan du automatisk motta kontoutskrifter og sende betalinger til nettbanken rett fra Fiken.

Inngå avtale med SpareBank-1

Du aktiverer integrasjon med SpareBank-1 under menyvalget Foretak -> Abonnement/moduler:

Du må klikke på en link for å komme til siden hvor du setter opp avtalen i nettbanken din:

Fyll ut dette skjemaet og signer for å aktivere integrasjonen med Fiken:

Automatisk import fra nettbank

Når integrasjonen med SpareBank-1 er satt opp, vil du automatisk motta kontoutskrifter fra banken din hver uke. Du vil finne disse kontoutskriftene under Annet -> Import fra nettbank. Du kan lese mer om hvordan dette virker i steg 3 i hjelpeartikkelen om Import fra nettbank.

Send betaling til nettbank

Er integrasjonen satt opp riktig kan du "Send til betaling i nettbank" fra sider der du til vanlig registrerer betaling i Fiken - kjøpsregistrering, salg (tilbakebetaling), lønnsutbetaling, skatt/arbeidsgiveravgift og MVA-oppgave.

Se etter følgende knapp:

Godkjenn filer i nettbanken

Når du har sendt en betaling til nettbanken kan det ta noen minutter før den dukker opp til godkjenning. Den vil da dukke opp under Oversikt -> Min oversikt, "Betalinger til godkjenning":

Når du klikker deg inn på "Betalinger til godkjenning" får du se en oversikt over alle betalinger som ligger til godkjenning:

Huk av for den/de betalingen(e) du vil godkjenne, og klikk på "Godkjenn valgt betaling":

Signer med BankID:

Til slutt får du en kvittering på at betalingen(e) er utført:

Mer informasjon

• Import fra nettbank: Hvordan funksjonen Import fra nettbank i Fiken virker.
  • Bankkontoer: Hvordan du setter opp en bankkonto i Fiken.
  • Hvis du har utfordringer med å få dette til å virke, send en e-post til kontakt@fiken.no, så hjelper vi deg videre.