Fiken er integrert med IdrettenOnline, et medlemssystem med tilkobling til NIF.  Med denne integrasjonen har du full oversikt over medlemshåndtering, kontingentinnbetalinger, hjemmeside og lignende samtidig som du får enkel regnskapsføring og automatisk registrering av inntektene i Fiken. Integrasjonen koster 99 kroner pr måned, og har ingen kostnader utover dette. Her kan du lese mer om hva de tilbyr: IdrettenOnline.

Sette opp koblingen

Du aktiverer tilkoblingen inne i IdrettenOnline. Logg inn og klikk på Integrasjoner -> Fiken:

Legg inn det samme brukernavnet og passordet som du bruker for å logge inn i Fiken:

Velg det selskapet du ønsker koble til:

I siste steg må du velge hvordan inntektene dine fra for eksempel kontingenter, treningsavgifter og arrangementer skal føres i Fiken. Velg riktig regnskapskonto og mva-sats. Normalt er det ikke mva på salg som dette. Er du usikker på hvordan din organisasjon skal regnskapsføre inntektene bør dere kontakte Skatteetaten på 800 80 000. Inntektene og innbetalingene regnskapsføres nå automatisk når du får de på konto fra IdrettenOnline:

Fjerne/kreditere salg

Dersom et salg har blitt regnskapsført i Fiken som senere skal krediteres, for eksempel dersom et medlem slutter og skal ha pengene tilbake, oppretter du en motpostering. Legg inn dato tilbakebetalingen skjedde (1), summen som ble tilbakebetalt (2), kontoen inntekten ble registrert på (3) og bankkontoen du betalte fra (4) og velg "Opprett postering":

Spørsmål og svar

Hvor ofte blir inntektene regnskapsført?

Inntektene blir regnskapsført så ofte som du har bedt om å få utbetalt inntektene fra IdrettenOnline, dette velger du selv i innstillingene deres.

Hvor kan jeg finne salgene som er registrert i Fiken?

Du kan finne de under Annet -> Fri postering, her opprettes alle salgene fra IdrettenOnline.

Hva er det som blir importert?

Kun det nødvendige for regnskapsføringen, altså informasjon om selve overføringen dere får fra IdrettenOnline blir regnskapsført. Hvilke medlemmer som har betalt og lignende ligger derfor ikke i Fiken.

Jeg får beskjed om feil passord når jeg kobler Fiken og IdrettenOnline?

Dersom du bruker to-faktor-autentisering bør du skru denne av for å sette opp tilkoblingen.

Hva koster det?

Koblingen krever at du har API-modulen i Fiken til 99 kroner, denne blir automatisk aktivert og du mottar en faktura fra Fiken. Koblingen koster ikke noe ekstra hos IdrettenOnline.