Brukere av SpareBank 1 kan nå sende betalinger til nettbanken rett fra Fiken. Du kan for blant annet sende betalinger for kjøp, mva og lønnsutbetalinger ved et enkelt tastetrykk. "Utbetaling til SpareBank 1" er spesielt nyttig i sammenheng med inngående EHF. Da får du fakturaer rett inn i Fiken som kan regnskapsføres og betales samtidig.

Inngå avtale med SpareBank 1

Hvordan du bestiller dette er beskrevet her: Integrasjon med SpareBank 1.

Send betaling til nettbank

Er integrasjonen satt opp riktig kan du "Send til betaling i nettbank" fra sider der du til vanlig registrerer betaling i Fiken - kjøpsregistrering, salg (tilbakebetaling), lønnsutbetaling, skatt/arbeidsgiveravgift og MVA-oppgave.

Se etter følgende knapp:

Godkjenn filer i nettbanken

Når du har sendt en betaling til nettbanken kan det ta noen minutter før den dukker opp til godkjenning. Den vil da dukke opp under Oversikt -> Min oversikt, "Betalinger til godkjenning":

Når du klikker deg inn på "Betalinger til godkjenning" får du se en oversikt over alle betalinger som ligger til godkjenning:

Huk av for den/de betalingen(e) du vil godkjenne, og klikk på "Godkjenn valgt betaling":

Signer med BankID:

Til slutt får du en kvittering på at betalingen(e) er utført: