Hvis du bruker SpareBank 1 bedriftsbank kan du sende betalinger til nettbanken rett fra Fiken. Du kan blant annet sende betalinger for kjøp, mva og lønnsutbetalinger ved et enkelt tastetrykk. "Utbetaling til SpareBank 1" er spesielt nyttig i sammenheng med inngående EHF. Da får du fakturaer rett inn i Fiken som kan regnskapsføres og betales samtidig.

Inngå avtale med SpareBank 1

Hvis du ikke har avtale om integrasjon med SpareBank 1 fra før, må du først bestille dette som beskrevet her: Integrasjon med SpareBank 1.

Hvis du allerede har satt opp avtalen, bestiller du overføring av utbetalinger fra Fiken til nettbank i nettbanken:

Send betaling til nettbank

Er integrasjonen satt opp riktig kan du trykke "Send til betaling i nettbank" fra sider der du til vanlig registrerer betaling i Fiken - kjøpsregistrering, salg (tilbakebetaling), lønnsutbetaling, skatt/arbeidsgiveravgift og MVA-oppgave.

Se etter følgende knapp:

I neste bilde kan du se over at informasjonen om kontonummer er riktig, legge inn betalingsdato, eventuelt melding/KID og beløpet som skal utbetales, før du trykker "Send betaling til din nettbank" nederst:

Godkjenn filer i nettbanken

Når du har sendt en betaling til nettbanken kan det ta noen minutter før den dukker opp til godkjenning. Den vil da dukke opp under Oversikt -> Min oversikt, "Betalinger til godkjenning":

Når du klikker deg inn på "Betalinger til godkjenning" får du se en oversikt over alle betalinger som ligger til godkjenning:

Huk av for den/de betalingen(e) du vil godkjenne, og klikk på "Godkjenn valgt betaling":

Signer med BankID:

Til slutt får du en kvittering på at betalingen(e) er utført:

Ved å gå på Annet -> Utbetalingsoversikt i Fiken, kan du alltid se hva som er status på utbetalingene du har forsøkt å sende til nettbanken.

Du kan også klikke deg inn på hver enkelt utbetaling for å se flere detaljer.