Hvis du har behov for å fakturere en hel gruppe og holde kontroll på medlemmer og kunder i en gruppe, er det i Fiken mulig å merke kunder dine med kundegrupper.

Opprett og plasser kunder i grupper

Klikk på Oversikt -> Kunder for å komme til oversikten over eksisterende kunder. Du kan enten endre en eksistere ved å klikke på den og trykke "Endre", eller du kan opprett en helt ny kunde. Helt nederst på kundekortet kan du merke kunden din med så mange grupper du vil. For å opprette nye grupper klikker du i feltet for "Grupper" og velger "Opprett ny gruppe":

Det er kun mulig å ha grupper der det faktisk er kunder, så dersom du fjerner alle kundene fra en gruppe vil også gruppen forsvinne fra gruppelisten.

Oversikt over kundegruppene

Hvis du lurer på hvilke kunder du har i hvilke grupper klikker du på Oversikt -> Kunder. Øverst kan du klikke på "Utvidet filter" (1) og legg inn gruppene du ønsker å få opp i oversikten (2):

Fakturere grupper

Når du vil fakturere en hel gruppe lager du en vanlig faktura (Salg -> Ny faktura) og klikker på "Legg til flere kunder":

Du får deretter mulighet til å velge kontaktgruppe. Her kan du velge å legge til en gruppe, eventuelt flere dersom du skal fakturere flere grupper samme faktura.

Mer informasjon

Kunder og leverandører: Hvordan du legger inn kunder og leverandører.
Salg/Faktura - Lage en faktura: Hvordan du lager en faktura.