Her finner du øvingsoppgaver for å komme i gang med Fiken. Disse er korte og konkrete, og når du er ferdig, så har du registrert både et kjøp og et salg. For de aller fleste er nettopp dette som er regnskap og regnskapsføring: kjøp og salg. Lurer du på noe underveis? Vi er alltid tilgjengelige på kontakt@fiken.no!

1. Lag deg et testforetak - så er du klar for å gjøre de neste oppgavene! (2 minutter)

Et testforetak kan du lage ved å klikke på Foretak → Opprett nytt foretak. Her kan du teste moduler, lage fakturaer og registrere kjøp uten at de blir en del av ditt reelle regnskap.

2. Registrer bankkonto (2 minutter)

Alle må ha en bankkonto i regnskapet sitt. Gå på Foretak → Bankkontoer og registrer en konto du bruker i firmaet ditt.

3. Last opp logo (2 minutter)

Dersom du har en logo kan du laste opp denne under Foretak → Foretaksinnstillinger. Den legger seg da på alle fremtidige fakturaer!

4. Lag et produkt (3 minutter)

Har du noen produkter eller tjenester du selger flere av? Gå på Foretak → Produkter og lag et nytt. Velg om det er en vare du har laget selv, en du har kjøpt for å videreselge eller en tjeneste - så kan du enkelt velge produktet i listen når du lager en faktura.

5. Lag en kunde (2 minutter)

Under Oversikt → Kunder vil du finne alle kundene du har lagt inn i Fiken. Du kan naturligvis importere hele kundelister om du har noe fra før, men denne gangen kan du forsøke å opprette en ny kunde - deg selv! Helt øverst kan du enten søke opp ditt eget firma, vi leter direkte i Brønnøysundregistrene for deg, eller skrive inn navnet og kontaktinformasjonen din.

6. Lag en faktura (5 minutter)

Nå er du klar for å lage en testfaktura. Klikk på "Jeg har solgt noe" på forsiden din i Fiken. Lek deg med forfallsdato, legg til bankkontoen, velg deg selv som kunde og legg inn produktet du opprettet tidligere. Når du er ferdig kan du klikke på "Forhåndsvisning" for å se hvordan fakturaen blir og at logoen har kommet med. Når du har sett at alt ser bra ut kan du opprette fakturaen og sende den til deg selv - så får du et lite innblikk i hvordan det oppleves fra kundens side.

7. Last opp en kvittering (5 minutter)

Nederst har vi lagt ved et par kvitteringer. Vanligvis kan du ta bilde av egne kvitteringer med mobilen, men for hjelpe deg litt på vei i testingen får du to av oss her. Klikk på "nnboks", last opp kvitteringene der og la Fiken stå for resten av magien. Kvitteringene blir lest, informasjonen trukket ut og Fiken foreslår regnskapsføringen.