En integrasjon med Sbanken Bedrift gjør det enklere å få kontroll på regnskapet ditt:

• Få kontoutskrifter fra nettbanken automatisk inn i Fiken og bruk disse som utgangspunkt for regnskapsføring.
  • Send utbetalinger for kjøp, lønn, mva ol. direkte fra Fiken til nettbank.
  • Se saldo på konto i nettbanken på forsiden av Fiken og når du gjør bankavstemming.

Oppsett

Du bestiller dette fra Foretak -> Abonnement/Moduler:

Du vil bli bedt om å logge deg inn med BankID:

Når du har logget inn, må du klikke på "Godkjenn og gå til signering":

Nå må du bekrefte at du ønsker integrasjon med Fiken ved å signere med BankID:

Når du har signert med BankID, må du også klikke på "Gi tilgang på fiken.no (ekstern lenke)":

Ved å trykke på den knappen kommer du tilbake til Fiken, der du må klikke "Fullfør bestilling":

Så må du bekrefte bestillingen en siste gang ved å signere med BankID:

Til slutt vil du få en bekreftelse på at integrasjonen er satt opp:

Vanlige spørsmål

Hvor kan jeg se om integrasjonen er satt opp riktig?

Merk at det kan ta noen dager fra du har bestilt til integrasjonen er aktiv. Du kan se status under Annet -> Import fra nettbank i Fiken.

Det står fortsatt "Venter på aktivering i nettbank"?

Du skal vanligvis få bekreftelsen på at integrasjonen er satt opp i løpet av en dag. Så kan det ta en dag eller to før Fiken også får beskjed fra banken din. Dersom det har gått mer enn tre virkedager siden du bestilte kan det være lurt å kontakte kundeservice i banken, eller sende oss en e-post til kontakt@fiken.no så vi kan undersøke nærmere.

Integrasjonen er aktivert, men jeg ser fortsatt ingen kontoutskrifter under Annet -> Import fra nettbank?

Fiken mottar bare transaksjoner fra banken hvis det har vært bevegelse på konto. Disse samles opp og vises i en kontoutskrift ukentlig, vanligvis på mandag eller tirsdag morgen. Det betyr at hvis Fiken har mottatt transaksjoner tirsdag ettermiddag, kan det hende disse ikke blir synlige i en kontoutskrift under Annet -> Import fra nettbank før påfølgende mandag.

Hvordan setter jeg opp integrasjonen for flere bankkontoer?

Dette må du bestille/aktivere i nettbanken din.

Mer informasjon

• Hvis du går til Annet -> Import fra nettbank i Fiken kan du se en status på bestillingen, og etter hvert vil du automatisk få inn kontoutskrifter her som du kan bruke når du gjør Import fra nettbank.
  • Du kan også sende betalinger til nettbanken rett fra Fiken, les mer om det her: Utbetaling i Sbanken Bedrift.