Brukere av Sbanken bedrift kan sende betalinger til nettbanken rett fra Fiken. Du kan sende betalinger for kjøp, mva og lønnsutbetalinger ved et enkelt tastetrykk. "Utbetaling i Sbanken Bedrift" er spesielt nyttig i sammenheng med inngående EHF. Da får du fakturaer rett inn i Fiken som kan regnskapsføres og betales samtidig.

Inngå avtale med Sbanken

Hvis du ikke har bestilt integrasjon med Sbanken allerede, må du gjøre det, som beskrevet her: Integrasjon med Sbanken Bedrift.

Hvis du allerede har satt opp integrasjonen, bestiller du utbetaling fra Fiken i nettbanken.

Send betaling til nettbank

Er integrasjonen satt opp riktig kan du se knappen "Send til betaling i nettbank" fra sider der du til vanlig registrerer betaling i Fiken - kjøpsregistrering, salg (tilbakebetaling),, skatt/arbeidsgiveravgift, fri postering, MVA-oppgave.

Se etter følgende knapp:

I neste bilde kan du se over at informasjonen om kontonummer er riktig, legge inn betalingsdato, eventuelt melding/KID og beløpet som skal utbetales, før du trykker "Send betaling til din nettbank" nederst:

Godkjenn filer i nettbanken

Når du har sendt en betaling til nettbanken kan det ta noen minutter før den dukker opp til godkjenning. Du skal da kunne klikke på "Forfall":

Og deretter "Betalinger til godkjenning":

Hvis du ikke har tilgang til å godkjenne utbetalingen (gjelder spesielt lønn), kan det hende du først må klikke på "Brukere og roller" for å gi deg selv tilgang til dette:

Klikk så på avhukingen "Se og godkjenne alle lønnsutbetalinger" så den står til "På":

Ved å gå på Annet -> Utbetalingsoversikt i Fiken, kan du alltid se hva som er status på utbetalingene du har forsøkt å sende til nettbanken.

Du kan også klikke deg inn på hver enkelt utbetaling for å se flere detaljer.

Vanlige spørsmål

Jeg finner ikke betalingen i betalingsoversikten i nettbanken?

Fiken sender betalingsfiler til nettbanken. Disse må først godkjennes under "Forfall" --> "Betalinger til godkjenning" Deretter legger de seg i "Utførte betalinger".

Det står "Beløp ikke tilgjengelig" i Sbanken?"

Det kan hende du må gi deg selv tilgang til å godkjenne denne typen utbetalinger i Sbanken. Klikk på "Brukere og roller" (link over listen over utbetalinger under "Betalinger til godkjenning") og sjekk at du har gitt deg selv denne tilgangen.

Ved lønnsutbetaling, blir også riktig beløp overført til Skattetrekkskonto?

Ja, beløp til Skattetrekkskonto blir både regnskapsført når du lager en lønnsutbetaling i Fiken, og overført til riktig konto ved overføring av lønnsutbetaling til Sbanken.

Jeg får "Forventet kun en og bare en konto med kontonummer xxxx"?

Dette skyldes at du har registrert flere bankkontoer med samme kontonummer på foretaket. Dersom dette skyldes en feilregistrering gå til "Foretak" -> "Bankkontoer" og endre kontonummer til riktig kontonummer på den som er feil eller sett den som er feil til "inaktiv". Husk at dersom du har skattetrekkskonto må denne være forskjellig fra driftskonto.

Jeg får ikke annullert/endret en lønnsutbetaling?

Dersom du har sendt betaling til nettbank må du først inn å slette betalingen i nettbanken. Deretter må du vente på svar fra nettbanken som vi dessverre ikke mottar før kl 16 samme dag eller dagen etter.

Hva betyr åpen transaksjon?

Alle betalinger sendt med "Send betaling til nettbank" er såkalt åpne transaksjoner. Det betyr at vi venter på svar fra banken før det kan gjøres noe med betalingene. Har du gjort en feil kan du slette filen i stedet for å godkjenne den under "Filoverføring" --> "Godkjenne filer"