Veldig mange av Fikens kunder lurer på hvilken regnskapskonto de skal føre kjøp eller salg på. Det kan være greit å være klar over at det aller viktigste når det gjelder valg av regnskapskonto er om utgiften eller inntekten faktisk er relevant for ditt foretak, og at mva blir riktig. Du kan lese mer om dette her: Regnskapskontoer.

Står du fast og er usikker på hvilken konto du skal bruke, kan det være nyttig å ta en kikk på Fikens Kontohjelp. Her har du muligheten til å søke i fritekst på ord og begreper som er relevante for det kjøpet eller salget du skal legge inn i Fiken:

Over søkefeltet angir du hva slags foretak du har, og om du er momsregistrert eller ikke. Så er det bare å søke i vei. Du kan både søke på ord og nummer på regnskapskontoer:

Fikens Kontohjelp finner du her: https://kontohjelp.fiken.no/ 

Mer informasjon

Hvis du fortsatt er usikker på hvilken inntektskonto du skal bruke, hjelper vi deg selvfølgelig videre. Send da en e-post til kontakt@fiken.no med følgende informasjon:

  • Er det inntekt knyttet til et produkt du selger, eller en inntekt du skal registrere som et annet salg eller en fri postering?
  • Hva slags inntekt er dette?
  • Kommer inntekten fra et salg utenfor Norge?
  • Er foretaket ditt mva-registrert?

så hjelper vi deg med dette.