Kun tilgjengelig for pilotbrukere
For å føre bilutgifter for ENK se hjelpeartikkelen: Bilutgifter enkeltpersonforetak

Har du din egen bil som du kjører under 6000 km i enkeltpersonforetaket ditt kan du få bilgodtgjørelse eller kilometergodtgjørelse. Med kjøreboken som ligger under Annet -> Kjørebok kan du enkelt registrere kjøreturene dine slik at du får fradrag i regnskapet ditt, holder oversikten og får viderefakturert kjøringen din.

Kjører du over 6000 km eller har leid/leaset en bil kan du se i denne hjelpeartikkelen om bilutgifter for enkeltpersonforetak.

1. Registrer kjøretøy

Første gang du går inn på kjøreboken må du legge inn et kjøretøy:

Hvis du vil legge inn flere kjøretøy kan du gjøre det når du oppretter en kjøretur:

2. Registrer kjøretur

Du kan registrere kjøreturen enten ved å gå på Annet -> Registrer kjøretur eller klikke på "Ny kjøretur" i selve kjøreboken.

Legg til detaljer for turen. Det er valgfritt å legge inn kunde.

• 1: Legg inn strekningen fra og til. Ved å klikke på "+Legg til destinasjon" kan du legge inn stopp på veien.
  • 2: Har du kjørt samme veien i retur kan du huke av her.
  • 3: Legg inn antall kilometer for strekningen Til-Fra. Hvis du huker av for retur i punkt 2, vil Fiken doble kilometerne.
  • 4: Valgfritt å legge inn bompenger. Her har vi linken til bompengerkalkulatoren for enkelt å sjekke hvor mye bompenger du har betalt på en strekning du har kjørt.

Når du er ferdig med å fylle ut feltene så klikker du på "Registrer kjøretur".

3. Viderefakturering

Hvis du vil viderefakturere kjøreturen kan du velge "Registrer og viderefakturer" når du registrer kjøreturen din.

Har du allerede registrert kjøreturen din kan du legge til viderefakturering ved å klikke deg inn på kjøreturen under kjøreboken, og videre på "Viderefakturere kunde". Her kan du også slette eventuelle viderefaktureringer som du har lagt inn feil.

Alle kjøreturene som er lagt til viderefakturering, men ennå ikke fakturert ligger under Kjøp -> Planlagt viderefakturering.

Huk av de linjene du ønsker å viderefakturere og om du ønsker å legge inn strekningen på fakturaen som en kommentar.

4. Endre/slette/kopiere

Hvis du vil endre, slette eller kopiere en kjøretur kan du klikk inn på kjøreturen i listen over kjøreturer i kjøreboken. Bruk knappene nederst på siden ut i fra det du ønsker å kjøre.

5. Rapport/kjørebok

Du kan laste ned rapport/kjørebok i PDF og Excel format på siden for kjørebok.

Mer informasjon

Kjørebok kan bare brukes hvis du kjører under 6000 kilometer i året med din egen bil. Hvis du kjører over 6000 kilometer i året, eller har leid/lease en bil, kan du lese hjelpeartikkelen om bilutgifter for enkeltpersonforetak.