Nyetablerte aksjeselskap må legge inn en inngående balanse i regnskapet (også kalt åpningsbalanse). Den inngående balansen er startsummen i Fiken for regnskapskontoene ved etablering av selskapet. Dersom du starter med 30 000 på bankkonto skal dette for eksempel inn på regnskapskontoen for denne bankkontoen.

Vi anbefaler å legge dette inn i starten. Men det er mulig å starte med andre ting i Fiken som å sende faktura, før den inngående balansen legges inn.

Den inngående balansen legger du inn under Annet -> Inngående balanse:

1. Har du korrekt dato for inngående balanse?

• I de aller fleste tilfeller skal du sette oppstartsdato til stiftelsesdatoen i foretaket.
  • Har du hatt utgifter under etableringen kan denne datoen settes litt tidligere slik at du kan registrere disse utgiftene.
  • Datoen skal aldri settes tidligere enn året foretaket ble stiftet.

2. Hvordan legge inn linjene i den inngående balansen i Fiken?

Nå har du kommet til selve den inngående balansen og skal legge inn de forskjellige linjene.

Det er to ting alle nye AS må legge til. Klikk på knappene vi har laget for disse to så kan du enkelt legge de til.

1. Registreringsgebyr foretaksregisteret. Dette er alltid 5570kr og du velger bare hvilken bankkonto det er betalt fra dersom du har mer enn en konto.

2. Innbetaling av aksjekapital. For de aller fleste nye foretak er denne på 30.000 kr. Du legger da bare inn summen her og velger bankkonto.

3. Dersom du også har hatt utgifter til revisor eller advokat så klikker du tilsvarende på knappene til disse, men de fleste har ikke hatt slike utgifter.

Etter hvert som du klikker på knappene og legger til de forskjellige summene så samler de seg i egne linjer. De fleste foretak har bare to slike linjer som vist under. Når du har gjort dette er du ferdig og kan klikke på "Fullfør inngående balanse."

Mer informasjon

Du kan også kontakte Fiken på kontakt@fiken.no dersom du trenger hjelp. For at vi skal kunne hjelpe deg best mulig er det fint om du:

• Beskriver problemet godt.
  • Legger ved skjermbilde(r) av hvor det stopper opp.