Bankkontoene som er relevante for virksomheten din må du legge inn i Fiken. Dette gjør du under menyvalget Foretak -> Bankkontoer -> Ny bankkonto

• For aksjeselskaper er det viktig at du legger inn alle bankkontoer som står registrert i selskapets navn og ingen bankkontoer som ikke står i selskapets navn.
  • For enkeltpersonforetak legger du inn bankkonti som du hovedsakelig bruker på foretaket. Bankkonti som du hovedsakelig bruker privat legger du ikke inn i Fiken i det hele tatt.

Navn

• Beskrivelse av kontoen; for eksempel "Driftskonto".

Type

• Vanlig: Konto i Norge som ikke er skattetrekkskonto.
  • Skattetrekk: Konto som brukes til ansattes skattetrekk i forbindelse med lønn.
  • Utenlandsk: Andre kontoer - for eksempel en konto i en utenlandsk bank eller en Paypal-konto.
  • Kredittkort: Kredittkort som blir brukt i virksomheten

Kontonummer

• Nummeret til bankkontoen. For utenlandske kontoer kan det også skrives inn bokstaver, for eksempel «Paypal» for en Paypal-konto.

Internasjonal betalingsinformasjon

• For overføring av penger mellom banker fra ulike land er BIC- og IBAN-nummer nødvendig. Fiken prøver å finne numrene automatisk, men dersom informasjon om din bank ikke blir funnet kan du legge den inn manuelt.

Mer informasjon

• I Fiken får hver konto en egen underkonto (reskontro); for eksempel 1920:10001.
  • Import fra nettbank: Du kan manuelt eller automatisk hente informasjon fra nettbanken din inn i Fiken.
  • Bankavstemning: Du kan kontrollere at alt du har registrert mot bankkontoen i Fiken, er likt med det som faktisk har skjedd i nettbanken.
  • Integrasjon med DNB bedriftsnettbank: Hvordan du setter opp integrasjonen med DNB bedriftsnettbank.
  • Integrasjon med Sparebanken Vest: Hvordan du setter opp integrasjonen med Sparebanken Vest. Denne integrasjonen innebærer også visning av nøkkeltall og frister fra Fiken inne i nettbanken.
  • Integrasjon med Sparebank-1: Hvordan du setter opp integrasjonen med Sparebank-1.