Bankkontoene som er relevante for virksomheten din må du legge inn i Fiken. For AS er dette alle bankkontoer som er opprettet i foretakts navn og ingen andre. For ENK kan du selv velge hvilke kontoer du vil legge inn. Dette gjør du under menyvalget Foretak -> Bankkontoer -> Ny bankkonto.

Klikk på typen bankkonto du vil legge inn under for forklaring på hvordan du går frem:

Vanlig bankkonto

• Klikk på "Ny bankkonto".
  • Legg inn et navn som gjør at du lett kan identifisere hvilken bankkonto dette er, f.eks "Driftskonto Sbanken".
  • Velg type "Vanlig" og legg inn bankkontonummeret.
  • Huk av for "Internasjonal betalingsinformasjon" dersom du vil legge inn dette (kun nødvendig for overføring av penger til/fra utlandet). Fiken prøver å finne numrene automatisk, men dersom informasjon om din bank ikke blir funnet kan du legge den inn manuelt.
  • Klikk "Opprett ny bankkonto til slutt".

Skattetrekkskonto

• Skattetrekkskonto skal kun brukes for AS eller NUF som har ansatte.
  • Klikk på "Ny bankkonto".
  • Legg inn et navn som gjør at du lett kan identifisere hvilken bankkonto dette er, f.eks "Skattetrekkskonto Sbanken".
  • Velg type "Skattetrekk" og legg inn bankkontonummeret.
  • Klikk "Opprett ny bankkonto til slutt".

Betalingstjeneste (Klarna, Vipps ol.)

• Klikk på "Ny bankkonto"
  • Legg inn et navn som gjør at du lett kan identifisere hvilken bankkonto dette er, f.eks "Klarna".
  • Velg type "Utlandet/betalingstjeneste", og velg deretter riktig betalingstjeneste i feltet "Bank/betalingstjeneste".
  • Som bankkontonummer kan du legge inn en kunde-id eller en e-postadresse:
  • Klikk "Opprett ny bankkonto til slutt".

Kredittkort

• Klikk på "Ny bankkonto"
  • Legg inn et navn som gjør at du lett kan identifisere hvilken bankkonto dette er, f.eks "Kredittkort Sbanken".
  • Velg type "Kredittkort og legg inn bankkontonummeret.
  • Klikk "Opprett ny bankkonto til slutt".

Utenlandsk bankkonto

• Klikk på "Ny bankkonto"
  • Legg inn et navn som gjør at du lett kan identifisere hvilken bankkonto dette er, f.eks "Sparekonto Sveits".
  • Velg type "Utlandet/betalingstjeneste", og velg deretter riktig "Utenlandsk bankkonto" i feltet "Bank/betalingstjeneste".
  • Huk av for "Internasjonal betalingsinformasjon" dersom du vil legge inn dette (kun nødvendig for overføring av penger til/fra utlandet). Fiken prøver å finne numrene automatisk, men dersom informasjon om din bank ikke blir funnet kan du legge den inn manuelt.
  • Klikk "Opprett ny bankkonto til slutt".

Vanlige spørsmål

Hvilke bankkontoer skal jeg legge inn i Fiken?

For aksjeselskaper er det viktig at du legger inn alle bankkontoer som står registrert i selskapets navn og ingen bankkontoer som ikke står i selskapets navn.

For enkeltpersonforetak legger du inn eventuelle bankkontoer som du hovedsakelig bruker på foretaket. Bankkontoer som du hovedsakelig bruker privat legger du ikke inn i Fiken i det hele tatt.

Må jeg avstemme alle bankkontoer?

For aksjeselskap er det et krav om at vanlige bankkontoer, skattetrekkskonto og eventuell kredittkort-konto skal være avstemt i regnskapet. Dette kan også være en god kontroll av regnskapet for deg som har et enkeltpersonforetak. Les mer her: Bankavstemming.

Utenlandske bankkontoer og bankkontoer du oppretter for betalingstjenester (Klarna, Vipps ol.) skal ikke avstemmes.

Hvordan kan Fiken snakke med banken min?

Hvis du bruker en av bankene Fiken samarbeider med, kan du automatisk se saldo på bankkonto i Fiken, få kontoutskrifter automatisk overført til Fiken og kunne sende utbetalinger til godkjenning i nettbanken. Les mer om dette her: Integrasjon mellom Fiken og banker.

Mer informasjon

• I Fiken får hver bankkonto en egen underkonto (reskontro); for eksempel 1920:10001.
  • Bankkonto-oversikt: Les mer her om hva bankkonto-oversikten viser.
  • Integrasjon mellom Fiken og banker: Hvordan integrasjon med bank fungerer og hvilke banker vi samarbeider med.
  • Bankavstemning: Du kan kontrollere at alt du har registrert mot bankkontoen i Fiken, er likt med det som faktisk har skjedd i nettbanken.
  • Import fra nettbank: Du kan manuelt eller automatisk hente informasjon fra nettbanken din inn i Fiken.