Her kan du lese mer om hvordan du har oversikten over - og følger opp fakturaer du har sendt.

Salg -> Faktura-/salgsoversikt

Mer informasjon

Oppfølging av salg som å registrere innbetalinger og sende påminnelser på fakturaer gjøres gjennom menyvalget Salg -> Faktura-/salgsoversikt.

Det er to måter å følge opp et salg på slik at du kan sende fakturaen på nytt, sende purring, påminnelser, kreditnota eller starte inkassoprosess direkte (og gratis) fra Fiken.

Valgene som vises er avhengig av at vilkårene for dem er oppfylt. Man kan feks. ikke sende purring før etter forfall osv.

Se her for ytterligere informasjon om det forskjellige måtene du kan følge opp en faktura

1.Klikk på Salg -> Faktura/salgsoversikt og velg den lille nedpilen helt til høyre for å følge opp salget direkte fra Faktura-/salgsoversikten

Fiken begrenser her hvilke alternativer som er tilgjengelige basert på lover og regler. For eksempel vil det ikke være mulig å sende purring før forfall, legge på gebyr før 14 dager etter forfall eller starte inkassoprosessen før 17 dager etter forfall.

2. Klikk hvor som helst ellers på linjen for å komme inn på selve salget.

Du vil da komme inn i selve salget og kan til høyre i skjermbilde følge det opp.

3. Oppfølging av flere fakturaer samtidig

Ønsker du å opprette flere purringer eller betalingspåminnelser samtidig, kan du huke av på knappen som vises til høyre i bildet under, for så å klikke "opprett purring/betalingspåminnelse". Etter dette er gjort kan du klikke "send purring/betalingspåminnelse".

Du kan da enkelt sende e-post til alle kundene dine med ett klikk.

Prosessen for oppfølging av fakturaer mot privatpersoner er som følger.

• Forfall på en faktura kan settes når som helst, men det er vanlig med 7-14 dager fra faktura til forfall om ikke annet er avtalt.
  • Det kan sendes påminnelse umiddelbart etter forfall.
  • Det kan sendes purring, med purregebyr (for tiden maks 70 kr), først 14 dager etter forfall.
  • I stedet for purring, eller etter forfallsdato på purringen, kan kravet sendes til Svea for inkassobehandling.
  • Svea sender da først ut et inkassovarsel (lite gebyr) på papir med 14 dager forfall.
  • Så sender Svea ut inkassosak (stort gebyr) på papir med 14 dager forfall.