I noen tilfeller kan du motta en regning eller faktura på kun mva.

Import fra utlandet

Hvis du har importert varer fra utlandet til deg som privatperson (eller til ditt enkeltpersonforetak, men speditøren tror det er for deg som privatperson), kan du få en faktura fra spedisjonsselskapet (f.eks DHL) på kun mva. Denne fører du som et Kjøp -> Nytt kjøp, der du ikke velger kostnadskonto, men bare velger riktig prosentsats under "Kun MVA" som vist i bildet under:

Dersom det er andre linjer på fakturaen klikker du på "Del beløpet over flere kontoer" og legger de andre linjene inn som vanlig. Legg merke til hvilken mva. som er på de andre linjene.

Faktura fra Norge på kun mva

Registrer fakturaen som et vanlig kjøp under Kjøp -> Nytt kjøp. I eksempelet under har forsikringsselskapet sendt en faktura på 1000 kr med kun mva. Legg inn grunnlaget for dette beløpet (4000 kr) først som en positiv linje med 25% mva, så som en negativ linje med 0% mva, slik at du kun sitter igjen med selve momsen på 1000 kr: