Her ser du hvordan du henter kontoutskrifter fra DNB nettbank som du kan legge inn i Fiken for å gjøre en "Import fra nettbank". Denne funksjonen gjør at Fiken automatisk leser alle linjene i kontoutskriften fra banken din og kommer med forslag til regnskapføringen, som forklart her: Import fra nettbank

Fiken har også en egen modul for direkte og automatisk import fra DNB. Denne aktiverer du under Annet -> Import fra nettbank.

Hent kontoutskrift

For å hente kontoutskriften fra DNB må du først logge inn i nettbanken. Deretter velger du Konto ->  Kontooversikt fra menyen:

Velg den kontoen du skal hente en utskrift fra (rød firkant):

image

Etter dette kan du velge intervall i nedtrekksmenyen (1), klikk på "Vis oversikt" (2) og last deretter ned filene (3).

image

Trykk på "Last opp" (eller "Bla gjennom filer fra innboks" dersom den ligger i Innboks) og velg filen du eksporterte under Steg 1:

Deretter velger bankkontoen dette gjelder:

Trykk på Lagre. Fiken vil nå analysere dataene og komme med forslag til regnskapsføring i neste steg.

Vanlige spørsmål

Jeg får en feilmelding ved opplasting av fil, hva gjør jeg?

Dersom du får beskjed om at det er en feil med analysen kan dette skyldes at du har åpnet programmet på maskinen din før du har lastet den opp i Fiken. Det er viktig at du laster filen direkte fra nettbanken til maskinen din og direkte inn i Fiken uten at du åpner filen først.

Kan jeg gjøre dette hvis jeg har en annen bank?

Vi har støtte for manuell import for over 50 norske banker, ta kontakt med banken din hvis du har problemer med å finne rett fil.