Fiken har laget en integrasjon med iZettle slik at du kan få regnskapsført alle salg, betalinger og gebyr automatisk.

Oppsett av modulen

Første gang du tar modulen i bruk må du registrere innstillingene.

Innstilling
Beskrivelse
Start import fra
Du skal her velge første dato du ønsker at Fiken skal hente salg fra. Hvis du tidligere har ført inntekter fra iZettle manuelt er det viktig å velge påfølgende dato etter siste registrerte inntekt.
Bankkonto
Hvilken bankkonto utbetalinger fra iZettle skal registreres på.
Standard inntektskonto ved salg
For hver mva-sats må du sette hvilken konto inntektene skal registreres på i Fiken. Hvis du selger ulike type varer velger du den vanligste - du kan overstyre på hvert enkelt salg senere. Du må velge en sats i alle kategoriene selv om din virksomhet kanskje bare selger med f.eks "ingen mva". Grunnen til dette er at Fiken må vite hvor salgsinntekter skal plasseres hvis du senere selger med andre mva-satser. Hvis du for eksempel kun selger helsetjenester som er utenfor mva blir det kun den nederste linjen (ingen mva) som blir relevant for deg nå, men Fiken ønsker likevel at du velger inntektskontoer for de andre kategoriene i tilfellet det skulle bli aktuelt senere

Importere salg

Salg importeres til Fiken under Salg -> iZettle gjennom knappen Hent dagsoppgjør.

Du må logge inn i iZettle med brukernavn og passord du vanligvis logger på iZettle med, trykk så på Approve for å gi Fiken tilgang til å hente data.

Fiken vil deretter vise en liste over salg som skal overføres, her kan du overstyre inntektskonto for hvert enkelt salg ved behov eller se flere detaljer rundt salget.

Du trykker på "Registrer dagsoppgjør" for å overføre og regnskapsføre salgene dine i Fiken.

Oversikt over salg

På siden Salg -> iZettle finnes en oversikt med nøkkeltall og liste over de salgene og overføringene som er hentet fra iZettle. Du kan klikke på hver linje for å se mer informasjon om salgene.

Vipps-betalinger

Koblingen mellom Fiken og iZettle er automatisk slik at alt som skjer i iZettle blir direkte regnskapsført i Fiken. Det er ett unntak fra dette - kontooverføringen fra Vipps til bankkontoen. Da blir inntekten automatisk regnskapsført, men Fiken får ikke informasjon om selve betalingen. Du får dermed denne advarselen når du registrerer iZettle-salg med Vipps-betaling:

Under forklarer vi hvordan du registrerer Vipps-betalinger i Fiken:

Vipps bedrift

Registrer overføringen fra Vipps bedrift til din bedriftskonto som en fri postering under Annet -> Fri postering slik:

Vipps privat

Registrer overføringen fra Vipps til din bedriftskonto som en fri postering under Annet -> Fri postering slik:

Paypal-betalinger

Dersom du ikke allerede har gjort det, så må du først opprette en Paypal-konto i Fiken under Foretak->Bankkonto:

Dersom du selger feks 3.000 kr i iZettle og 1.000 er betalt via Paypal så vil Fiken regnskapsføre 1.000 kr inn på Paypalkontoen din i Fiken.

Paypal vil så trekke gebyrer fortløpende fra din Paypal-konto. Disse gebyrene fører du under Kjøp->Nytt kjøp:

Dersom du senere overfører penger fra Paypal-kontoen til driftskontoen din så registrerer du det under Annet->Kontooverføring: