Starter du med Fiken midt i året og ønsker å føre for hele året, kan det være aktuelt å importere fakturaene fra et tidligere fakturasystem. Fiken støtter import av faktura fra Conta Faktura, Sendregning og Nettfaktura.Importen gjøres på Foretak -> Fakturaimport.

1. Importer faktura

• Gjør gjerne en import av kunder først på Foretak -> kundeimport. Da vil Fiken automatisk vil knytte fakturaene til riktig kunde.
  • Last opp fakturaene ved å trykke på den blå knappen "Last opp" i skjermbildet under. Du kan laste opp flere filer samtidig, men alle fakturaene må være en egen PDF-fil. Det er også mulig å laste de opp direkte fra innboks dersom fakturaene dine ligger der.
  • Merk at det ved importen ikke vil registreres om fakturaen faktisk har blitt betalt eller ikke. Gjør dette i etterkant på vanlig måte.
  • Dersom du har laget fakturaene i fra et annet program enn de nevnte over her, kan du legge de inn som forklart her: Faktura fra andre systemer.
  • Har du satt oppstart i Fiken på dagens dato så er det ikke nødvendig med en fakturaimport. Du trenger kun en fakturaimport hvis startdato er på en tidligere dato enn dagens dato.

2. Kontroll av utkastet

Fakturaene du importerer finner du under Salg -> Faktura-/Salgsoversikt. Det vises deretter et utkast til faktura basert på PDF-filen. Se over at utkastet stemmer med faktisk faktura og gjør eventuelle endringer. Husk at import av faktura skjer ved en maskinell lesning av en PDF som er ment for mennesker. Det kan følgelig forekomme feil ved importen. Du må derfor kontrollere at importens resultat er korrekt før du registrerer fakturaen.